Replace BA6110 with BA662a
Moderators: Altitude, adafruit_support_bill, adafruit, phono, mome rath

Replace BA6110 with BA662a

by rarara on Sun Oct 27, 2013 3:06 pm

OK, so I understand that as many people will insist that the 662 makes no difference than will recommend it, but my question is....

Has anyone initially built their box with a BA6110 and not been impressed with the sound, and swapped to a 622a which made a significant difference?

I suppose what I mean is, if a x0xb0x doesn't sound 'authentically' 303-ish with a 6110, will it ever achieve the sound with a 622a?
rarara
 
Posts: 169
Joined: Wed Apr 05, 2006 8:47 am

Re: Replace BA6110 with BA662a

by diplowave on Sun Oct 27, 2013 3:54 pm

I replaced the ba6110 by a 662, i noticed no difference. I think it isn't perceptible by the human ear. :|
User avatar
diplowave
 
Posts: 43
Joined: Wed Aug 21, 2013 8:49 am
Location: France

Re: Replace BA6110 with BA662a

by Luap on Mon Oct 28, 2013 2:36 pm

I built my first one with a 6610. Seemed fine, but I managed to get a 662 anyway, so I was curious to try it. Didn't really notice a difference, although it 'may' have smoothed the VCA out a bit, but it's really hard to be sure, and it's probably quite random anyway.
Put it this way, I got 2 X 662's, and i've not even bothered to fit the other 662 to my other x0xb0x yet.
I guess it's kinda nice to have at least 1 part in there though that is an original 'Roland' part?! But thats about the only advantage, if you can all it that.
Luap
 
Posts: 355
Joined: Wed Jul 08, 2009 6:10 pm
Location: London'ish. UK

Re: Replace BA6110 with BA662a

by Paradigm X on Tue Oct 29, 2013 4:47 am

subatomic did a detailed comparison;

http://www.subatomicglue.com/x0xl0g/ba662a-analysis/

Please keep the ba662s for repairing old rolands !!! :) My sh09 has 4 in the filter...
User avatar
Paradigm X
 
Posts: 207
Joined: Sun Feb 07, 2010 2:49 pm