ATMega 32u4 Breakboard not responsive
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

ATMega 32u4 Breakboard not responsive

by fraguada on Sat Jan 19, 2013 1:51 pm

Hello Adafruit Support,
I recently received some ordered items. Among them, an Atmega 32u4 breakout board. In order to get started with the board I followed the LEDBeltKit tutorial, since I am working on something similar. I get to the page where we are to hook up the board, so I do, and I get no LED activity.

Then plug a mini-B cable into the board and you should see the LED light up on it and you'll be asked to install the driver.


I see no LED light up, and my machine does not ask me to install a driver. I have tried two cables, and still no LED activity. The cables are working fine with USB hard drives and other peripherals.

My setup is a Macbook Pro 13" running Windows 7 x64. I've also tried in OSX.

Is there anything I can do to continue testing if the board works? I did post on another thread where someone was having an issue with the board, but my issue is a bit different, since I get no LED activity.

Your guidance would be greatly appreciated.
Best,
Luis
fraguada
 
Posts: 18
Joined: Mon Jan 02, 2012 3:22 pm

Re: ATMega 32u4 Breakboard not responsive

by adafruit_support_rick on Sat Jan 19, 2013 2:00 pm

Does anything happen if you press the reset button on the 32U4 breakout board?
User avatar
adafruit_support_rick
 
Posts: 12029
Joined: Tue Mar 15, 2011 10:42 am
Location: Buffalo, NY

Re: ATMega 32u4 Breakboard not responsive

by fraguada on Mon Jan 21, 2013 12:34 pm

While the board is connected via usb to the computer, pressing the reset button has no effect on the non operation of the board. No Leds, nada!

Anything else I can try?
fraguada
 
Posts: 18
Joined: Mon Jan 02, 2012 3:22 pm

Re: ATMega 32u4 Breakboard not responsive

by adafruit_support_rick on Mon Jan 21, 2013 12:49 pm

Sorry about that. To arrange for a replacement, please contact support@adafruit.com with a link to this thread and your original order number
User avatar
adafruit_support_rick
 
Posts: 12029
Joined: Tue Mar 15, 2011 10:42 am
Location: Buffalo, NY