TV B Gone not working after assembly

by sjwoody on Wed Oct 23, 2013 11:30 am

My recently assembled TV B Gone kit doesn't seem to work on the TV's here at home, or at work :?
The alkaline batteries are fresh, and the green LED will not flash when the batteries are inserted. The green LED will flash only when the button is pressed, and the run time of the green flashing LED is approximately 55 seconds. After pressing the button, I verified all 4 IR LED's ARE flashing with my laptop web camera. I confirmed the flat spot on the green LED is facing the black wire. (Hopefully, the pictures of the board are viewable). The white stuff on the board is adhesive from the foam tape I couldn't get off. Any other help is appreciated.
photo.JPG
photo.JPG (146.43 KiB) Viewed 286 times

photo.JPG
photo.JPG (146.43 KiB) Viewed 286 times
Attachments
photo2.JPG
photo2.JPG (148.42 KiB) Viewed 286 times
sjwoody
 
Posts: 3
Joined: Wed Oct 23, 2013 10:03 am

Re: TV B Gone not working after assembly

by adafruit_support_rick on Wed Oct 23, 2013 11:53 am

Sounds like the TVBGone itself is working. What kind of TVs are you trying to control?
User avatar
adafruit_support_rick
 
Posts: 10937
Joined: Tue Mar 15, 2011 10:42 am
Location: Buffalo, NY

Re: TV B Gone not working after assembly

by sjwoody on Wed Oct 23, 2013 12:57 pm

40 inch Westinghouse flat screen . I'm not sure what's at work. I'll check tomorrow.
sjwoody
 
Posts: 3
Joined: Wed Oct 23, 2013 10:03 am

Re: TV B Gone not working after assembly

by adafruit_support_rick on Wed Oct 23, 2013 1:28 pm

How far away are you? What happens if you get close to the IR sensor on the TV?
User avatar
adafruit_support_rick
 
Posts: 10937
Joined: Tue Mar 15, 2011 10:42 am
Location: Buffalo, NY

Re: TV B Gone not working after assembly

by adafruit on Wed Oct 23, 2013 1:57 pm

Your TV might not be supported - try going to your local bar & trying there :)
User avatar
adafruit
 
Posts: 11645
Joined: Thu Apr 06, 2006 3:21 pm
Location: nyc

Re: TV B Gone not working after assembly

by sjwoody on Thu Oct 24, 2013 10:58 am

It's working with the Vizio TV at work...Thanks.
sjwoody
 
Posts: 3
Joined: Wed Oct 23, 2013 10:03 am