Tweet-a-watt difficulty posting to Twitter
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Tweet-a-watt difficulty posting to Twitter

by brianw1 on Sun Feb 10, 2013 12:03 pm

Hi Gang,

I'm incredibly proud of myself for having successfully soldered up the tweet-a-watt kit as well as the receiver kit, and having gotten it to transmit. This is my first project like this. (I'm way too proud of myself considering I'm just following a recipe, but hey - I'll take it).

So everything is rolling along great, I'm getting signal from my kill-a-watt plugged in to my fridge, and I'm logging some data that will help me make a case to my landlord that a new fridge is in order. In other words, the important part is working great!

However, I'm failing on the "post to Twitter" step. I'm seeing this error in my Terminal stream:

1 Current draw, in amperes: 2.18595825427
Watt draw, in VA: 218.64516129
Wh used in last 2.04253005981 seconds: 0.124052587325
2013 02 10, 08:00, 1, 233.805563604


twittertime!
Currently using 0 Watts, 1085 Wh today so far #tweetawatt
[my username] [my password]
Couldn't connect, check network, username and password!


1 Current draw, in amperes: 2.34914611006
Watt draw, in VA: 232.015180266
Wh used in last 2.04225182533 seconds: 0.131620395945



I've checked the network as well as I know how (i.e. I'm using the same machine to post this as the tweet-a-watt is for tweeting), and I triple-checked the username and password. (Obviously, I've redacted those here.)

Any suggestions? I'm running Mac OS 10.7.5. APIs are as foreign to me as kanji, so if advice can be given as clearly as possible (pretend I'm four years old) that would help tremendously.

Thanks in advance,
Brian
brianw1
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 26, 2012 11:52 pm

Re: Tweet-a-watt difficulty posting to Twitter

by adafruit_support_rick on Tue Feb 12, 2013 12:12 pm

Have you installed simplejson?
[urlhttp://pypi.python.org/pypi/simplejson]Download and install the simplejson python library[/url] (this is how the twitter api likes to be spoken to) you'll need to uncompress the tar.gz file and then run the command "python setup.py install" to install
User avatar
adafruit_support_rick
 
Posts: 12160
Joined: Tue Mar 15, 2011 10:42 am
Location: Buffalo, NY

Re: Tweet-a-watt difficulty posting to Twitter

by brianw1 on Tue Feb 12, 2013 5:02 pm

I have. Here's the message I got when installing:

python setup.py install
running install
running build
running build_py
running build_ext
building 'simplejson._speedups' extension
gcc-4.2 -fno-strict-aliasing -fno-common -dynamic -arch i386 -arch x86_64 -g -O2 -DNDEBUG -g -O3 -I/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/include/python2.7 -c simplejson/_speedups.c -o build/temp.macosx-10.6-intel-2.7/simplejson/_speedups.o
unable to execute gcc-4.2: No such file or directory
***************************************************************************
WARNING: The C extension could not be compiled, speedups are not enabled.
Failure information, if any, is above.
I'm retrying the build without the C extension now.
***************************************************************************
running install
running build
running build_py
running install_lib
running install_egg_info
Removing /Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/lib/python2.7/site-packages/simplejson-3.0.7-py2.7.egg-info
Writing /Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.7/lib/python2.7/site-packages/simplejson-3.0.7-py2.7.egg-info
***************************************************************************
WARNING: The C extension could not be compiled, speedups are not enabled.
Plain-Python installation succeeded.
***************************************************************************


Could the warning about "speedups" be the problem?
Brian
brianw1
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 26, 2012 11:52 pm

Re: Tweet-a-watt difficulty posting to Twitter

by adafruit_support_rick on Tue Feb 12, 2013 5:09 pm

Well, it says it installed OK, so simplejson wouldn't seem to be the problem. And you're sure you've got your twitter login correct?

I don't know. I'll ask around.
User avatar
adafruit_support_rick
 
Posts: 12160
Joined: Tue Mar 15, 2011 10:42 am
Location: Buffalo, NY

Re: Tweet-a-watt difficulty posting to Twitter

by brianw1 on Tue Feb 12, 2013 5:47 pm

I'll feel like a super-chump if I'm wrong, but I feel very, very confident that the username and password are correct.

Thanks for the help.
Brian
brianw1
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 26, 2012 11:52 pm