Ice Tube Clock kit third digit not lighting up
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Ice Tube Clock kit third digit not lighting up

by Mm50 on Sat Nov 24, 2012 9:48 am

Hi I got the Ice Tube Clock kit but I put it together and third digit is not lighting up, now I posting this on a ipad in a car so I can't put photos in right now. Any ways me and my dad have went through the scamatic several times, checked the voltages, and went the parts and sodering job. Now also the other lights are dim.

Your feedback is greatly welcomed :( :?:
Mm50
 
Posts: 2
Joined: Sat Nov 24, 2012 9:37 am

Re: Ice Tube Clock kit third digit not lighting up

by adafruit_support_bill on Sat Nov 24, 2012 10:03 am

One digit missing is usually traceable to a bad solder joint somewhere between the VFD chip and the tube itself. If you post clear photos we can help you diagnose it.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 29667
Joined: Sat Feb 07, 2009 9:11 am

Re: Ice Tube Clock kit third digit not lighting up

by Mm50 on Sat Nov 24, 2012 2:42 pm

Here is the pics
Attachments
image.jpg
image.jpg (333.63 KiB) Viewed 782 times
image.jpg
image.jpg (304.92 KiB) Viewed 782 times
image.jpg
image.jpg (302.72 KiB) Viewed 782 times
Mm50
 
Posts: 2
Joined: Sat Nov 24, 2012 9:37 am

Re: Ice Tube Clock kit third digit not lighting up

by adafruit_support_bill on Sat Nov 24, 2012 2:48 pm

Can't really see any detail in the soldering. Can you get some clearer shots a little closer in?

Which digit is not lighting?
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 29667
Joined: Sat Feb 07, 2009 9:11 am