Order #344975 - NeoPixel Stick Dead Pixel / Bad SMD Componen

by Sausage on Mon Sep 30, 2013 6:30 pm

I'm having trouble with one of the NeoPixel 8 RGB LED strips I recently received. The first pixel is not lighting up. Upon further inspection I saw that one of the surface mount components near the dead pixel is not properly attached to the circuit board. I tried reflowing with heat gun, but it seems the led is burnt out, at least it looks discolored compared to the others on the strip. The other 7 leds do light just fine and are contiguous (no gap in addresses from code for the burnt led)

I sent a request to support@adafruit.com for a replacement and they directed me here. Pretty sure there is nothing to be done to fix, I think it's fried...
Attachments
130930180752379808941.jpg
130930180752379808941.jpg (496.44 KiB) Viewed 147 times
130930180733379789862.jpg
130930180733379789862.jpg (547.47 KiB) Viewed 147 times
User avatar
Sausage
 
Posts: 16
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:37 pm

Re: Order #344975 - NeoPixel Stick Dead Pixel / Bad SMD Comp

by adafruit_support_rick on Mon Sep 30, 2013 7:06 pm

Great Googly-Moogly! How did that happen?
Go ahead and re-email support with a link to this thread.
User avatar
adafruit_support_rick
 
Posts: 8473
Joined: Tue Mar 15, 2011 10:42 am
Location: Buffalo, NY

Re: Order #344975 - NeoPixel Stick Dead Pixel / Bad SMD Comp

by Sausage on Mon Sep 30, 2013 7:40 pm

adafruit_support_rick wrote:Great Googly-Moogly!


LOL! Thanks Rick!
User avatar
Sausage
 
Posts: 16
Joined: Thu Sep 12, 2013 4:37 pm