Forum rules
Talk about Adafruit Raspberry Pi® accessories! Please do not ask for Linux support, this is for Adafruit products only! For Raspberry Pi help please visit: http://www.raspberrypi.org/phpBB3/

Pi Cobbler Ribbon Problem?

by kerryt on Sat Oct 20, 2012 9:03 pm

Hi,

I got an assembled Pi Cobbler with the Raspberry Pi starter pack I ordered and received about a week ago. When I plug the ribbon (only the ribbon) to the Pi GPIO pins, the red LED on the AC adapter blinks and the Raspberry Pi doesn't power up.

Is my Pi Cobbler ribbon faulty?
kerryt
 
Posts: 2
Joined: Fri Sep 28, 2012 9:10 pm

Re: Pi Cobbler Ribbon Problem?

by adafruit on Mon Oct 22, 2012 7:42 pm

post up a photo of your ribbon cable - it could be damaged?
User avatar
adafruit
 
Posts: 11663
Joined: Thu Apr 06, 2006 3:21 pm
Location: nyc

Re: Pi Cobbler Ribbon Problem?

by kerryt on Tue Apr 09, 2013 12:48 pm

Hi. I've uploaded images of the PI Cobbler cable which I believe to be defective.
Attachments
C360_2012-10-28-11-12-43.jpg
C360_2012-10-28-11-12-43.jpg (729.28 KiB) Viewed 218 times
C360_2012-10-28-11-12-08.jpg
C360_2012-10-28-11-12-08.jpg (698.02 KiB) Viewed 218 times
kerryt
 
Posts: 2
Joined: Fri Sep 28, 2012 9:10 pm

Re: Pi Cobbler Ribbon Problem?

by adafruit on Wed Apr 17, 2013 10:46 pm

Cable looks fine, are you plugging in it right? check the cobbler?
User avatar
adafruit
 
Posts: 11663
Joined: Thu Apr 06, 2006 3:21 pm
Location: nyc

Re: Pi Cobbler Ribbon Problem?

by adafruit_support_bill on Thu Apr 18, 2013 5:25 am

The connector on the cobbler is keyed and you can only plug it in one way. On the Pi, be sure to align the striped edge of the cable with the Pin-1 end of the header.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 28809
Joined: Sat Feb 07, 2009 9:11 am