Wave Bubble 2010
Moderators: adafruit_support_bill, adafruit

Re: Wave Bubble 2010

by jbeavers9026 on Tue May 10, 2011 12:47 am

I was wondering where you get your solder stencil
from I would like to order a set.
jbeavers9026
 
Posts: 1
Joined: Fri May 06, 2011 4:18 pm

Re: Wave Bubble 2010

by aqisnotliquid on Wed May 11, 2011 10:30 pm

I don't have a solder stencil, but here's a guide on how you can make one.

http://www.sparkfun.com/tutorials/58
aqisnotliquid
 
Posts: 117
Joined: Mon Oct 06, 2008 9:46 pm

Re: Wave Bubble 2010

by aqisnotliquid on Sun May 15, 2011 10:17 pm

Sorry for the double post, but I noticed that on the bottom layer of what I think is the main board, the silkscreen should be mirrored and it's not. I'll fix it on my copy, but I just thought y'all should know if you plan to print the boards yourself.
aqisnotliquid
 
Posts: 117
Joined: Mon Oct 06, 2008 9:46 pm

Re: Wave Bubble 2010

by bbock on Fri Jul 22, 2011 10:30 pm

It seems that this file is corrupted as tarv14viewer_e will not open it. It does not have a problem with the main file.
Could you please upload it again.
http://ladyada.net/wiki/_media/wavebubb ... tc1730.zip
bbock
 
Posts: 3
Joined: Fri Jul 22, 2011 10:27 pm

Re: Wave Bubble 2010

by Mictronics on Sat Jul 23, 2011 8:04 am

Tried the file, works fine for me in full Target and also the linked Target viewer.

If you have problem to open the ZIP file then do not use the ZIP support included in Windows. Use 7zip or Winrar instead.
/Michael
Mictronics
 
Posts: 63
Joined: Sat Feb 20, 2010 2:16 pm

Re: Wave Bubble 2010

by lcstyle on Thu Jul 28, 2011 12:20 am

erich81 wrote:
Awarru wrote:I am interested too in the boards but the link posted above is for the old board. Has erich81 finished his redesigned PCB's with the .BRD file that works in Batch PCB? If so where are the designs?


I have finished the designs, however I've been waiting till my solder stencil and parts come in to test the top board (I've built the Li-Ion board, and it works/passes all tests)

If you would like me to post the updated files now before testing, I'll do it within the next day or so, when I get a chance.

Thanks.

Edit: I've added the li-ion board, I can't find the signal board eagles, however I have the gerbers that passed BatchPCB's design check, and were run off. I'll attach those here. As stated, the lion board is fine, and I've E-tested the signal board, so it looks good both mechanically and visually. The only problem I have with the design is that where the switches are, the two front pads are missing. (contacts are correct). My solution for this is going to be to use different switches that I can panel mount in the case i'll put it in.

Here are what the gerbers produce, in case you want to know before using (please note on the battery board, I added a spot for a 2 pin JST connector, in case i used a battery that had one. This does not need to be populated if you're soldering your battery on like I did. the 2 pin JST connectors are available at sparkfun.com):

I'll work to redo the main board since I can't find the eagle files, and will post a set when i finish editing.


I have traced all the mistakes made on this board to your files.

First , in your Eagle Board Schematic, you have labels all wrong for VCO1 and VCO2 and JP3 and JP4 Voltage Select.

Second, in your board file "Main Board Fat Ouline.brd" you have placement for R43 yet in your pictures you don't show these traces.
Image

Please see here for more information:
viewtopic.php?f=16&t=22158&p=116339#p116339
Let’s put a smile on that face!

lcstyle
 
Posts: 72
Joined: Sun Oct 26, 2008 9:55 am

Re: Wave Bubble 2010

by hxhl95 on Sun Apr 08, 2012 7:12 pm

Hi, I'm just curious as to why the LM358D was chosen for the amp/buffer. At 20kHz the buffered sawtooth will be slewed by the buffer (LM358 is 0.6V/us) and I notice it becomes semi-triangular after being buffered. The LM6132 chip has a better slew rate and is also rail-to-rail up to 24V.

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm6132.pdf

Was cost (almost $4 for a LM6132) the only factor here or am I missing something in the datasheets? :?
hxhl95
 
Posts: 10
Joined: Tue Jul 26, 2011 7:06 pm

Re: Wave Bubble 2010

by TheFallen on Mon Apr 09, 2012 1:33 pm

The vtune for the VCOs is 28volts. I'll have a look see on my scope for the sweeping signals but truth be told if they're sweeping evenly across the required range then all is good. We're not after a perfect sawtooth, but a sweep.
TheFallen
 
Posts: 92
Joined: Mon Feb 08, 2010 12:28 pm
Location: UK

Re: Wave Bubble 2010

by hxhl95 on Sat Apr 14, 2012 11:05 pm

Hi, another question. Upon trying to charge the battery for the first time I noticed that even if the charger chip is not connected to a battery, the charge LED still lights up and I get a current draw of ~8mA with a 9V battery as the external source. Also, when the battery is charging, it never draws more than ~60mA of current from the chip. Can someone tell me whether the former is normal behaviour, and what might be the cause(s) of the latter? I've checked for soldering issues already.
hxhl95
 
Posts: 10
Joined: Tue Jul 26, 2011 7:06 pm

Re: Wave Bubble 2010

by bbock on Mon Apr 16, 2012 3:51 pm

Anyone found a good source for the LiPo battery? I see many out there, but none so far that fit the size mentioned.
bbock
 
Posts: 3
Joined: Fri Jul 22, 2011 10:27 pm

Re: Wave Bubble 2010

by tony18183 on Wed Apr 18, 2012 10:07 pm

LP853560 3.7v 1800mah with protection circuit and wires
dimension : 60mm x 35mm
One unit: USD 20.0

Check out on
http://www.lipolbattery.com/lithium%20p ... ttery.html

anyone interest for bulk order leave me a message
tony18183
 
Posts: 28
Joined: Mon Dec 19, 2011 10:19 pm

Re: Wave Bubble 2010

by viperspike on Wed Apr 25, 2012 11:14 am

If anyone needs GALI-84's please PM me. -Viperspike
User avatar
viperspike
 
Posts: 14
Joined: Tue Mar 13, 2012 5:30 pm

Gerber Confirmation

by duke11235 on Sat May 05, 2012 1:58 am

Can anyone confirm that both of the gerbers[wave_bubble_power_board.zip WaveBubbleSignalBoard.zip] produce usable PCBs?
duke11235
 
Posts: 1
Joined: Sat May 05, 2012 1:55 am

Re: Wave Bubble 2010

by viperspike on Thu May 10, 2012 7:56 pm

Almost done building my 2 wavebubbles and was wondering what antennas are good for use in the cell bands? Most of the ones on the finishing up page are out of stock or not available. I have searched the forum and ebay and a few of the online retailers but was wondering if anyone has found a combination that works well. I am looking for higher gain antennas. Thanks - Viperspike

I picked this up from ebay and I'm not sure I could have built these without it.

http://store.amscope.com/sm-3bz.html

Mine came with an 80 led light for $400 to the door. It is really well built too, my work has a couple thousand dollar Nikon ones that seem exactly the same quality.

http://www.ebay.com/itm/3-5X-90X-Stereo ... 518f26f028
User avatar
viperspike
 
Posts: 14
Joined: Tue Mar 13, 2012 5:30 pm

Re: Wave Bubble 2010

by viperspike on Tue Jun 05, 2012 7:13 am

I was wondering about running an amp with the wavebubble. It seems to work great for GSM bands, however CDMA does not really work at all. I was looking to boost the power output and was wondering if something like the mini-circuits ZX60-V63+ would work. Would there be any noticeable increase in power output or would I be wasting time and money on these, as I would need two per WB. They are .5 to 2.4GHz so that should be in the frequency range I am looking for the only problem i see is they operate at 4.8 to 5.2VDC which I'm guessing would require a separate battery/power supply. Would I be better off getting higher gain antennas?

http://www.minicircuits.com/MCLStore/Mo ... 2253024105

Thanks - Viperspike
User avatar
viperspike
 
Posts: 14
Joined: Tue Mar 13, 2012 5:30 pm