Bricked Xbee 1

by mmoretti on Thu Mar 07, 2013 5:13 pm

Hi,

I have a bricked Xbee 1... Unfortunately I tried to use the FTDI friend (through my PC) connected to the Xbee adapter with X-CTU to upgrade my firmware to 10ED. It failed with the error checksum failed, can't write parameters. Now no matter what I do, the thing is bricked. I've looked at Digi's instructions for how to unbrick it but they don't work. Not sure what to do... Can I send it back for a replacement? I will never update firmware again.

Thanks,
-m
mmoretti
 
Posts: 7
Joined: Wed Mar 06, 2013 6:06 pm

Re: Bricked Xbee 1

by adafruit_support_bill on Fri Mar 08, 2013 5:17 am

You might try posting the question on the Digi Forums: http://forums.digi.com/
The Digi support engineers can probably help you get it working again.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 28054
Joined: Sat Feb 07, 2009 9:11 am

Re: Bricked Xbee 1

by mmoretti on Fri Mar 08, 2013 10:29 am

I actually contacted their technical support and nothing they gave me to do worked. I think this thing is really bricked.
mmoretti
 
Posts: 7
Joined: Wed Mar 06, 2013 6:06 pm

Re: Bricked Xbee 1

by adafruit_support_bill on Sat Mar 09, 2013 7:18 am

Was this XBee purchased at Adafruit? How long have you had it?
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 28054
Joined: Sat Feb 07, 2009 9:11 am

Re: Bricked Xbee 1

by mmoretti on Sat Mar 09, 2013 2:00 pm

I purchased two of these about a week ago, both from Adafruit (Order 243813). Luckily one still works because after getting this one bricked by trying to upgrade the firmware I left the other alone.

Thanks,
-m
mmoretti
 
Posts: 7
Joined: Wed Mar 06, 2013 6:06 pm

Re: Bricked Xbee 1

by adafruit_support_bill on Sun Mar 10, 2013 5:45 am

Contact support@adafruit.com with a link to this thread for a replacement.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 28054
Joined: Sat Feb 07, 2009 9:11 am

Re: Bricked Xbee 1

by mmoretti on Thu Mar 14, 2013 6:45 pm

Hi,

I emailed support but it's been about 4 days and I haven't heard back.

Thanks.
mmoretti
 
Posts: 7
Joined: Wed Mar 06, 2013 6:06 pm

Re: Bricked Xbee 1

by adafruit_support_bill on Fri Mar 15, 2013 6:59 am

Hmmm. Try emailing again. I'll check in it from this end.
User avatar
adafruit_support_bill
 
Posts: 28054
Joined: Sat Feb 07, 2009 9:11 am

Re: Bricked Xbee 1

by adafruit on Fri Mar 15, 2013 7:06 am

adafruit_support wrote:Hmmm. Try emailing again. I'll check in it from this end.


we do not see any email from the address you're using for the forums, can you please try the contact form?

http://adafruit.com/contact
User avatar
adafruit
 
Posts: 11638
Joined: Thu Apr 06, 2006 3:21 pm
Location: nyc

Re: Bricked Xbee 1

by mmoretti on Sun Mar 17, 2013 10:26 am

Thanks. I re-sent the email and also used the contact form. I couldn't really find a good option to choose from the dropdown that would let me send you the details so I chose "Missing item".
mmoretti
 
Posts: 7
Joined: Wed Mar 06, 2013 6:06 pm